HEM APADRINAT LA XIMPANZÉ LEMBA!


ChimpAmig@s és un programa de l'Institut Jane Goodall Espanya a través del qual estem donant suport a més de 150 ximpanzés que viuen al Centre de Recuperació de Tchimpounga, a la República del Congo. 
La gran majoria d'ells han arribat de bebès, després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars que els tenien com a mascotes. 
Sovint aquestes cries han passat per experiències molt traumàtiques, com veure morir a les seves mares i a gran part del grup en què vivien, tancant-los després en petites gàbies o encadenats. 
A Tchimpounga són atesos per experimentats cuidadors i veterinaris, i viuen en grups en un entorn natural, amb sortides diàries al bosc. 
Nosaltres hem col.laborat en la campanya 'Mobilitza't per la selva', posant-nos simbòlicament en el lloc de la ximpanzé Lemba, integrant els nostres ulls a la fotografia de la Lemba, a través del fotoshop.
Per aquest motiu, l'Institut Jane Goodall ens ha recompensat amb l'apadrinament durant un any de la Lemba.
La Lemba va ser rescatada el 2009, tenia dos anys, estava molt trista i desnodrida, presentava cremades en les seves extremitats i tenia paràsits. La Lemba buscava permanentment protecció i afecte. Els caçadors havien matat a la seva mare. 
Mesos més tard, hi va haver un brot de poliomielitis als poblats més propers a la Reserva Tchimpounga, la Lemba va contraure la polio i va quedar paralitzada de cames.
Ara la Lemba cuida els petits ximpanzés que arriben a la reserva, acaronant-los i abraçant-los com ho faria una mare.
Anirem rebent notícies d'ella. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GUANYADORS DEL 2n PREMI HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS!

Observem insectes del compostador amb microscopi

L'Edward, el Nail i l'Adrián ens expliquen les seves idees contra el malbaratament alimentari