MERCATS D'INTERCANVI


Un grup d'alumnes de la matèria optativa de 2nESO Agenda 21 han preparat aquesta presentació sobre els mercats d'intercanvi, on es poden adquirir objectes molt diversos, de segona mà, sense diners. En el model econòmic actual, els objectes es llencen quan no es necessiten i, per tant, es perd l'oportunitat de reutilitzar-los i evitar els residus que generen. 
Per què llençar una cosa que encara pot utilitzar algú altre?
Davant d'aquesta realitat, estan renaixent els mercats d'intercanvi, promoguts per ajuntaments, xarxes socials i/o associacions de veïns com a mitjà per a donar sortida a multitud d'objectes que no es volen o no es necessiten, a canvi d'altres útils i sense que intervinguin els diners en l'operació.

Tenim espais d'intercanvi ben a prop, aquí teniu uns exemples:
-Renova la teva roba: promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Pots portar la roba que ja no et poses als punts d'intercanvi més propers i endur-te les peces de roba que t'agradin i que d'altres han deixat.

-Mercat d'intercanvi al centre cívic Sagrada Família: normalment al desembre, pots intercanviar joguines, música, objectes, llibres...

-Gratiferia: cada últim diumenge de mes es fa al Parc de la Ciutadella aquest mercat d'intercanvi, pots portar el que vulguis i et pots endur el que vulguis. Gratis.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GUANYADORS DEL 2n PREMI HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS!

Observem insectes del compostador amb microscopi

L'Edward, el Nail i l'Adrián ens expliquen les seves idees contra el malbaratament alimentari